IT-recht

IT-recht

Onze IT-recht advocaten zijn bekwame en technische professionals, die u begeleiden van technologielicenties en -transacties tot outsourcing van IT-bedrijfsprocessen. Of je bedrijf nu bodyshoppingdiensten aanbiedt of geconfronteerd wordt met een ERP-migratie die fout is gelopen, we hebben de mensen en de vaardigheden om je bedrijf te adviseren, bij te staan en te vertegenwoordigen in alle IT-gerelateerde zaken.

Van tech-startups tot beursgenoteerde bedrijven, onze advocaten zijn vertrouwde adviseurs voor een scala aan ondernemers die geconfronteerd worden met IT-gerelateerde zaken.

We hebben het nodige inzicht in de juridische aspecten en effecten van de snelle en ontwrichtende groei en evolutie van technologie. Met dit inzicht en onze zakelijke mindset adviseren we bedrijven in alle stadia over het genereren en maximaliseren van waarde voor technologische ideeën en het verdedigen ervan.

Met onze pragmatische bedrijfsgerichte aanpak gaan we elke uitdaging aan.

Onze focus in IT-recht

  • Contracten (softwarelicenties/-abonnementen, SaaS, PaaS, IaaS, hardware, softwareontwikkeling, implementatie, onderhoud, consultancy, borgstelling, flexibele contracten voor softwareverkoop en -aankoop, franchise, ERP-aankoop en -verkoop, OEM, enz.)
  • Advies over de juridische structurering van bedrijfsmodellen met het oog op de distributie van IT-oplossingen
  • Outsourcing van IT-diensten
  • Analyse van open source-licenties
  • Geschillen en rechtszaken (inbreuk op het auteursrecht met betrekking tot software, broncodegeschillen, complexe rechtszaken en arbitrage in IT-zaken)
  • Commercialisering van technologie
  • Gegevensbescherming en privacy (verwerking van persoonsgegevens in de cloud; zakelijke fusies en overname-contexten, Saas-oplossingen; publiek-private partnerschappen, bijv. openbare aanbestedingen)

Hoe kunnen we je helpen?

Stuur je vraag digitaal

Of contacteer ons via

info@monardlaw.be
+32 78 05 06 11

Maak kennis met onze experts in IT-recht

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.