Lawyer - Associate

Jan-Laurens Dierickx

  • Advocaat Intellectueel Eigendomsrecht
  • Expertise in de mode-, entertainment- en automobiel industrieën
  • Specialist in anti-namaakzaken
Lees meer

Jan-Laurens Dierickx is sinds september 2019 werkzaam bij Monard Law. Hij is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht maar adviseert cliënten ook in het algemeen handels- en economisch recht.

Hij behaalde zijn masterdiploma rechtsgeleerdheid aan de KU Leuven. Tijdens zijn masterstudies studeerde hij in het kader van een Zwitsers-Europees uitwisselingsprogramma gedurende een half jaar aan de Universiteit van Zürich.

In 2019 voltooide hij cum laude een bijkomende LL.M in Intellectueel Eigendomsrecht aan Queen Mary University of London. Tijdens deze studie legde Jan-Laurens zich specifiek toe op het recht binnen de creatieve industrieën, met een bijzondere nadruk op video game recht en het recht in opkomende sectoren zoals live-streaming en esports. Hij promoveerde op het proefschrift ‘The Dangers of IP-controlled Esports’. In datzelfde kader nam hij deel aan een internationale pleitwedstrijd en conferentie over video game recht in Vilnius, Litouwen.

Binnen het kantoor is Jan-Laurens voornamelijk actief in de luxehorloge, video game, design en automobiel industrieën. Hij verwierf er bijzondere expertise in anti-namaakzaken en staat nauw in contact met nationale en internationale douane- en politieautoriteiten.

Jan-Laurens is sinds 2019 lid van de Brusselse balie.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.