Partner

Stephane Criel

  • Intellectueel eigendomsrecht en commercieel recht
  • Arbiter in domeinnaamgeschillen CEPANI en mede-oprichter Future Lawyers Belgium
  • Lid Taskforce Overmorgen & Orde van Vlaamse Balies
Lees meer

Stephane Criel is Partner in de afdeling handelsrecht van ons kantoor. Hij heeft zich gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, bedrijfsgeheimen, handelspraktijken, algemeen handels- en economisch recht alsook economisch strafrecht.

Hij ondersteunt zijn nationale en internationale cliënten in hun zoektocht naar een pragmatisch oplossing voor een breed gamma van commerciële problemen. Hij analyseert en beoordeelt risico’s in gerechtelijke procedures en procedeert in zijn vakgebieden.

Stephane adviseert voornamelijk met betrekking tot de bescherming van intellectuele creaties, knowhow of bedrijfsgeheimen en het vermijden of oplossen van problemen in verband met intellectueel eigendom. Hij ontwerpt of reviseert en onderhandelt contracten en zoekt naar de beste en zo nodig creatieve oplossing. In het strafrecht heeft Stephane meerdere rechtszaken in cybercriminaliteit en inbreuken op intellectueel eigendomsrecht gepleit.

Stephane heeft een diploma in Rechten (Universiteit Gent 1993) en behaalde in 2000 een Master of Intellectual Property and ICT Law (tweetalige graad, Katholieke Universiteit Brussel-Katholieke Universiteit Leuven). Van 2013 tot 2016 doceerde hij intellectueel eigendom op HOWEST (Brugge). Hij is een regelmatige spreker voor VLAIO en Unizo en gastdocent aan UGent.

In 1993 startte hij zijn loopbaan aan de balie te Gent en in 1999 richtte hij zijn eigen advocatenkantoor op. In 2007 was hij medeoprichter van het advocatenkantoor VanEeghem&Criel vooraleer hij zich in 2016 aansloot bij Monard Law.

Sinds 2000 is hij benoemd als derde arbiter in geschillen over domeinnamen voor CEPANI, het Belgisch centrum voor Arbitrage en Mediatie.

Hij is een regelmatig verkozen lid van de Raad van de Orde van de Gentse balie en hij is lid van meerdere comités van de Vlaamse Orde van Advocaten (Commissie IT en werkgroep Artificiële Intelligentie).

Stephane is medeoprichter van Future Lawyers Belgium (een platform dat advocaten wil inspireren om te innoveren) en lid van de Taskforce Overmorgen van de Orde van Vlaamse balies (die als opdracht heeft een visie te geven over de toekomst van de advocatuur).

 

Download hier Stephane zijn cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.