Partner

Gregory Grouwels

  • Advocaat aanneming-, bouw- en onroerend goedrecht
  • Bemiddelaar
  • Collega sinds 1992
Lees meer

Gregory Grouwels is gespecialiseerd in aanneming, bouw en onroerend goed, geschillenbeslechting en bemiddeling en insolventierecht. Hij volgde met vrucht de opleiding bemiddeling in burgerlijke – en handelszaken. Door de Vlaamse overheid is hij erkend als dienstverlener voor kmo-portefeuille voor de pijler Advies Internationaal Ondernemen. (DV.I211013)

Gregory specialiseert zich sedert meer dan 30 jaren in vastgoedrecht en aannemingsrecht. Zowel contracting, begeleiding van diverse actoren in de vastgoedwereld (bouwheren, promotoren, aannemers, overheden, architecten van vastgoedprojecten,…) onderhandelingen, bemiddeling en desnoods procedure behoren tot zijn dagelijkse praktijk, dit zowel in de private als in de publieke sector.

Cliënten appreciëren zijn oplossingsgerichte aanpak, en onderbouwde adviezen.

Hij verzorgt jaarlijks lezingen over items van vastgoedrecht en aannemingsrecht, bij voorbeeld uitvoering van overheidsopdrachten, Wet Breyne anno vandaag, Woninghuur, Onrechtmatige bedingen in aannemingsovereenkomsten, De korte termijn inzake lichte verborgen gebreken bij aanneming.  Hij was voor diverse promoties lector in de opleiding fellow bouwmaster en hij spreekt geregeld voor diverse fora, in samenwerking met verschillende vakorganisaties. Hij is co-auteur van De aannemingsovereenkomst, de onderaannemingsovereenkomst en het architectencontract in modellen voor het bedrijfsleven.

Hij behaalde zijn diploma aan de Katholieke Universiteit Leuven (1990).  In 1989-90 studeerde hij aan de Université de Strassbourg (F.). Tijdens het academiejaar 1990-91 volgde hij ook de studie Europees recht aan de Universiteit te Luik.

Gregory Grouwels werd toegelaten aan de balie van Luik in 1990 en aan de balie van Limburg (Hasselt) in 1992.  Hij werd vennoot bij Monard Law in 1998.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.