Lawyer - Senior Associate

Astrid Caporali

  • Expert in het arbeidsrecht
  • Lid van AIJA
  • Collega sinds 2024
Lees meer

Astrid is actief in deze specialisaties

Arbeids- en sociaal zekerheidsrecht

Astrid is gespecialiseerd in individueel en collectief arbeidsrecht en staat Belgische en internationale cliënten bij in uiteenlopende arbeidsrechtelijke en sociale zekerheidsrechtelijke kwesties, zoals aanwerving en ontslag, bedrijfsbeleid en (alternatieve) verloning.

Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in niet-concurrentiekwesties, nationale en internationale herstructureringen (interne reorganisaties, overgang van onderneming, collectief ontslag, overname van activa na faillissement, fusies en overnames), evenals in aandelengerelateerde verloning (aandelenaankoopplannen, aandelenoptieplannen).

Astrid staat ook klanten bij met audits of onderzoeken door de sociale inspectiediensten en met complexe arbeidsrechtelijke procedures voor de arbeidsrechtbanken en -hoven.

Astrid is lid van AIJA (“International Association of Young Lawyers”) en van de “Association des Juristes Praticiens du Droit Social/Vereniging van de Praktijkjuristen in Sociaal Recht”, en spreekt regelmatig op seminars over arbeidsrechtelijke onderwerpen.

Astrid behaalde haar Master in de Rechten met grote onderscheiding aan de Université Catholique de Louvain in 2014. Tijdens haar studies studeerde ze een semester aan de Universiteit van Ottawa (Canada) in het kader van het Mercator uitwisselingsprogramma. Tijdens het academiejaar 2014-2015 voltooide ze een L.L.M aan de New York University (NYU) (VS) (Fulbright beurs).

Astrid vervoegde Monard Law in februari 2024. Ze is lid van de Brusselse balie sinds september 2015.

 

Download hier Astrid haar cv.

 

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.