Lawyer - Senior Associate

Julie Jamaer

  • Advocaat strafrecht en aansprakelijkheidsrecht
  • Houder Getuigschrift Bijzondere Opleiding Cassatie in Strafzaken
  • Houder Getuigschrift Supralat: bijstand bij het verhoor
Lees meer

Julie Jamaer is gespecialiseerd in het algemeen en het economisch strafrecht. Daarnaast behandelt zij ook aansprakelijkheidsdossiers.

In 2015 behaalde Julie haar diploma Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (cum laude) waar zij zich specialiseerde in het strafrecht en het internationaal en Europees recht. In het kader van deze opleiding nam deel aan het Erasmus uitwisselingsprogramma in Parijs.

In 2016 behaalde ze een bijkomende Master Europees Recht aan de Université Libre de Bruxelles (cum laude).

Tevens werkte Julie in 2016 vier maanden voor de Openbare Aanklager van het Internationaal Joegoslaviëtribunaal van de Verenigde Naties in Den Haag. In het kader daarvan werkte Julie mee aan de veroordeling van ex-president van de Bosnische Serviërs en oorlogsmisdadiger Radovan Karadžić.

In september 2016 startte Julie haar carrière als advocaat bij Monard Law waar zij deel uitmaakt van de departementen strafrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Sinds 2018 kan zij tevens procedures in strafzaken voor het Hof van Cassatie behandelen, na het behalen van het Getuigschrift Bijzondere Opleiding Cassatie in Strafzaken.

In 2019 vulde Julie haar praktijkkennis in bijstand bij verhoren verder aan, na het volgen van de gespecialiseerde opleiding verhoor in strafzaken door advocaten.

In 2021 pleitte Julie voor het eerst voor het Hof van Assisen waar zij een succesvol resultaat behaalde.

 

Download hier Julie haar cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.