Counsel

Marie-Hélène Jacquemin

  • Advocaat arbeids- en sociaal zekerheidsrecht
  • Verdiept zich in HR gerelateerde zaken
  • Ervaring in reorganisatie van ondernemingen
Lees meer

Marie-Hélène Jacquemin in de actualiteit

Marie-Hélène is actief in deze specialisaties

Arbeids- en sociaal zekerheidsrecht

Marie-Hélène Jacquemin heeft meer dan 20 jaar ervaring verworven bij internationale advocatenkantoren. Ze staat zowel nationale als internationale cliënten bij in alle aspecten van het arbeids- en sociale zekerheidsrecht.

Marie-Hélène heeft zich verdiept in een breed scala aan HR gerelateerde vragen, waaronder: arbeidsvoorwaarden, statuut van de werknemer, bezoldigingen en voordelen, individuele ontslagen, outsourcing, geschillenbeslechting en bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daarnaast heeft ze specifieke ervaring in het kader van reorganisaties van nationale en internationale ondernemingen, alsook in interne reorganisaties, collectieve ontslagen, sluiting van ondernemingen, overdracht van ondernemingen en fusies en overnames.

Marie-Hélène Jacuemin vervoegde in mei 2019 het team arbeidsrecht van Monard Law te Brussel. Hiervoor was ze verantwoordelijk voor de departementen arbeidsrecht van EY Law en Simmons & Simmons in België.

Ze is houder van een diploma in de rechten van de Université Libre de Bruxelles en van een postgraduaat in HR management van de EHSAL Management School. Ze geeft geregeld voordrachten in het kader van seminaries en opleidingen en is auteur van diverse publicaties.

 

Download hier Marie-Hélène haar cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.