Partner

Pieter Van den Broeck

  • Ervaren dealmaker en probleemoplosser - private M&A/PE/VC-transacties
  • Focus op grensoverschrijdende transacties
  • Lid van het Uitvoerend Comité AIJA (www.aija.org)
Lees meer

Pieter Van den Broeck studeerde in 2001 af als Licentiaat in de Rechten (Universiteit Gent) en behaalde in 2003 een Master-na-Master licentie in het Vennootschapsrecht aan de Katholieke Universiteiten van Leuven en Brussel.

Pieter heeft meer dan 10 jaar gewerkt bij een vooraanstaand Belgisch advocatenkantoor in Brussel, waarna hij in mei 2013 Monard Law in Antwerpen heeft vervoegd als associate partner en sinds 2018 werd benoemd als partner.

Pieter heeft zich gespecialiseerd in het vennootschapsrecht in de ruime zin met een focus op transacties (o.a. fusies, overnames, PE/VC, familiale overdracht, herstructureringen, aandeelhoudersconflicten, …) en adviesverlening. Daarnaast heeft Pieter ook een ruime ervaring opgebouwd in corporate real estate transacties.

Pieter wordt reeds jarenlang zowel nationaal als internationaal erkend voor Corporate-M&A en Private Equity/Venture Capital in de Legal500 alsook in IFLR 1000 (“highly recommended)”en Leaders League.

Pieter werkt daarbij zowel voor Belgische als buitenlandse bedrijven die willen investeren of desinvesteren in België. Een groot deel van zijn werk heeft een “cross-border” aspect met een bijzondere focus op Nederland en China.

Pieter heeft ook een bijzondere affiniteit met familiebedrijven. Zo volgde hij in 2015-2016 de Executive opleiding “Adviseur van familiebedrijven” aan de EHSAL Management School (Brussel).

Hij is verder o.m. actief binnen VOKA (Vlaams Netwerk van Ondernemingen), BCFA (Belgian Corporate Finance Association), BVA (Belgian Venture Capital Association) en AIJA (International Association of Young Lawyers), waar hij sinds 2011 lid is van het Executive Committee.

Pieter spreekt geregeld op binnen- en buitenlandse seminaries en conferenties over vennootschapsrechtelijke en M&A gerelateerde topics.

 

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.