Lawyer - Senior Associate

Charles Claeys

  • Advocaat ondernemingsrecht
  • Erkend als bemiddelaar in (inter)nationale conflicten
  • Biedt inhouse legal support aan ondernemingen
Lees meer

Charles Claeys behaalde in 2012 een Master in de rechten aan de Universiteit Gent. Sinds 2012 is Charles Claeys advocaat en toegelaten tot de Gentse balie. Hij behaalde een master na master in het ondernemingsrecht aan de Universiteit Antwerpen in 2014 (LL.M).

Charles Claeys laat zich gelden als een advocaat met een vakkundigheid in het ondernemingsrecht en dan in het bijzonder in het commercieel, het insolventierecht en het algemeen vennootschapsrecht (met inbegrip van fusies en overnames). Daarnaast houdt hij zich bezig met contractenrecht, ICT-recht, handelsrecht en marktpraktijken. Charles Claeys heeft ervaring in het onderhandelen en opstellen van diverse commerciële overeenkomsten, maar ook in het voeren van allerhande vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen voor cliënten uit diverse sectoren.

Charles Claeys heeft ook verschillende juridische artikelen over deze disciplines gepubliceerd en is lid van de redactieraad van RABG (deelredactie voor contracten- en zakenrecht).

Sedert 2020 is Charles Claeys door de Federale Bemiddelingscommissie erkend als bemiddelaar in nationale en internationale conflicten.

Naast advies en geschillenbeslechting in voornoemde rechtstakken levert Charles Claeys tevens in-house operational legal support via secondments op korte en lange termijn, waardoor cliënten snel en flexibel bijstand krijgen in hun dagdagelijkse juridische werklast. Charles Claeys heeft in het bijzonder ervaring in het verlenen van juridische ondersteuning in de hospitality sector, waarbij hij onder meer juridisch werk verricht voor grote catering- en restaurantgroepen.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.