Un modèle architectural pour une alliance unique

Jean-Pierre Buyle en zijn team specialisten in bank- en financieel recht, werken voortaan vanuit dit iconische gebouw op de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe, een gemeente die de voormalige stafhouder van Brussel als inwoner maar al te goed kent. Jean-Pierre Buyle sluit zich zo aan bij Monard Law, dat met zijn 130 advocaten een van de vijf grootste onafhankelijke advocatenkantoren in België is.

Sébastien Verva, vennoot bij Monard Law, heeft hard gewerkt voor deze samenwerking. Hij is dan ook blij wanneer hij zijn nieuwe collega’s kan verwelkomen in zijn bijzondere kantoor. De ruimte is volledig gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de advocaten die er werken. De sfeer past perfect bij de op-maataanpak van het kantoor. En de locatie? Die toont precies waar deze nieuwe samenwerking voor staat: innovatie, creativiteit en waarden.

Het gebouw werd in 1974 ontworpen door het architectencollectief SRZ, dat bestond uit Isidore Zielonka, Marc Dan Der Stricht en André Van Ryn. Vandaag heet het ‘The Gradient’, maar vroeger stond het vooral bekend als het ‘Monsanto-gebouw’, naar het gelijknamige bedrijf dat er haar Europese vestiging in onder had gebracht. 4000 m² aan bijzondere hoeken, variaties en visies. Twee rijen met vier vierkante volumes die schuin in elkaar overvloeien.

Deze parel vervoegde zo een reeks prestigieuze bouwwerken rond de Tervurenlaan. Even verderop ligt namelijk het bij UNESCO ingeschreven Stockletpaleis. En ook de Zonnegaarde, een klein, doodlopend straatje dat heel geliefd is onder cultuurliefhebbers en de inwoners van de gemeente, en de rustige tuin van de zusters franciscanessen liggen vlakbij. Het is trouwens nog niet zo lang dat de tuin deze naam draagt. Lange tijd werd hij de Monsantotuin genoemd, maar nu verwijst hij weer naar de kloosterorde die er voor de jaren 1970 gevestigd was.

De tijd van transparantie en een dialoog met de buitenwereld is aangebroken. Het bewijs? Het gebouw wordt steeds duurzamer en zijn bezetters zetten zich steeds meer in voor het milieu. Eén gebouw. Eén verhaal. Verschillende advocaten. Allen met hun neus richting de toekomst.

De moderne architectuur van het gebouw is hoofdzakelijk geïnspireerd op het klassieke ontwerp dat in de jaren 1920 vooral populair werd dankzij Le Corbusier, een man die architectuur geen vak noemde, maar een manier van denken. Als dat geen mooi eerbetoon aan creativiteit is!  Monard Law heeft zijn 1200 m² kantoorruimte uitgebreid naar 1750 m² en heet voortaan MONARD LAW JOINED BY BUYLE. Als de bedrijfsgeest even symbolisch is als de locatie, ziet de toekomst er alvast heel mooi uit!

 

Lees hier het artikel: Un modèle architectural pour une alliance unique — POLLEN (pollenmag.com)

Dit artikel werd geschreven door

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.