Partner

Peter Dufaux

  • Advocaat sociaal recht
  • Docent sociaal recht PXL
  • Collega sinds 2007
Lees meer

Peter Dufaux is gespecialiseerd in items van het collectief en individueel arbeidsrecht en van het sociale zekerheidsrecht. Inzake collectief arbeidsrecht gaat zijn bijzondere aandacht uit naar collectieve onderhandelingen en naar de werking van overlegorganen. Inzake individueel arbeidsrecht is Peter gespecialiseerd in ontslagrecht, ontslagmotivering en in het ontslag van beschermde werknemers.

Peter Dufaux is Licentiaat in de Rechten (Vrije Universiteit Brussel – 1989) en Bijzonder Licentiaat in het Sociaal Recht (Vrije Universiteit Brussel – 1991). Hij startte zijn professionele loopbaan als assistent arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit Brussel. Tot vandaag is hij verbonden als docent sociaal recht aan de Hogeschool PXL te Hasselt. Hij is tevens vrijwillig assistent bij de vakgroep sociaal recht van de Vrije Universiteit Brussel.

Peter deed ook vijf jaar ervaring op als Human Resources Advisor bij een Amerikaans chemieconcern. Hij adviseerde de Belgische, Europese en Amerikaanse human resources departementen over collectieve onderhandelingen, organisatie van sociale verkiezingen, de werking van overlegorganen, aspecten van sociale zekerheidsrecht, ontslagrecht, buitenlandse kaderleden en migrerende werknemers.

Peter Dufaux schrijft en spreekt geregeld over actuele thema’s van sociaal recht. Recente lezingen handelen over telewerk, het werken met overlegorganen, deconnecteren en aandachtspunten bij het bezoek van de sociale inspectie.

Peter Dufaux legde de eed af als advocaat in juni 1994 en was gedurende meer dan 13 jaar verbonden aan de Brusselse balie. Sinds 1 september 2007 is hij als vennoot toegetreden tot het kantoor Monard Law en is hij lid van de balie van Limburg.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.