Associate - Partner

Laurent Cloquet

  • Bankrecht, financieel recht
  • Spreekt vloeiend Frans, Engels en Nederlands
  • Collega sinds april 2023
Lees meer

Laurent Cloquet is gespecialiseerd in bankrecht en financieel recht, regulatory, FinTech, M&A, ondernemingsrecht, internationaal recht en embargo.

De praktijk van Laurent is gericht op alle gebieden van bank- en financieel recht, waaronder beleggingsfondsen, vermogensbeheer, MiFID, derivaten, corporate finance, bankkredieten (zakelijke en consumentenkredieten), betalingsdiensten en regelgeving.

Laurent is in het bijzonder gespecialiseerd in regelgeving en prudentieel toezicht. Hij begeleidt banken, financiële instellingen en FinTech’s bij het verkrijgen van de vergunningen en toelatingen die nodig zijn om hun activiteiten uit te oefenen (bankvergunning, PSD2-vergunning, vergunning voor beleggingsondernemingen, vergunning voor consumentenkrediet, marketing van financiële producten, enz.) Hij heeft regelmatig contact met de FSMA, de NBB en de FOD Economie.

Laurent heeft ook een uitgebreide ervaring (procesvoering, advies en opstellen van contractuele documentatie) in financiële beleggingen, vermogensbeheer, MiFID, derivaten en verzekeringsproducten.

Hij staat zowel kredietinstellingen als ondernemingen bij in overname- en projectfinancieringstransacties en stelt complexe leningsovereenkomsten op (bv. lombardleningen, converteerbare leningen).

Laurent heeft verder specifieke vaardigheden ontwikkeld op het gebied van embargo’s en internationale economische sancties. Hij adviseert financiële instellingen over de naleving van door de Raad van de EU aangenomen sancties. Hij verschijnt regelmatig voor het Gerecht van de EU in Luxemburg in zaken die verband houden met embargo’s.

Laurent vertegenwoordigt ten slotte binnenlandse en buitenlandse cliënten in financiële geschillen en arbitrage over onder meer aansprakelijkheid van banken en makelaars en witteboordencriminaliteit.

Hij publiceert regelmatig en wordt uitgenodigd als spreker op conferenties en seminaries.

Laurent is ingeschreven bij de balie van Brussel (2010).

Laurent heeft een master in de rechten van de Katholieke Universiteit Leuven (2009) en een LL.M van de University of California, Los Angeles (UCLA) (2010).

 

Download hier Laurent zijn cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.