Partner

Bert Theeuwes

  • Expert in het arbeidsrecht en internationaal recht
  • Ervaren adviseur en kordaat probleemoplosser
Lees meer

Bert Theeuwes adviseert nationale en internationale cliënten in het arbeidsrecht en internationaal recht.

Hij staat aan het hoofd van de praktijk arbeidsrecht in het kantoor te Brussel en biedt zijn cliënten expertise in alle domeinen van het arbeidsrecht, gaande van werving & selectie, ontslag tot reorganisaties, internationale mobiliteit en salarispakketten. Daarnaast adviseert hij eveneens in transnationale zaken met betrekking tot sociaalzekerheidsrecht, buitenlandse tewerkstelling en internationale mobiliteit.

Bert vertegenwoordigt en adviseert bovendien internationale organisaties, soevereine staten, ambassades, missies, staatshoofden, diplomaten en internationale ambtenaren met betrekking tot alle facetten van het internationaal publiekrecht en diplomatieke relaties. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt Bert cliënten over de hele wereld in deze unieke niche-praktijk.

 

Bert is, over de jaren heen, verschillende malen opgenomen in de Legal 500 en meerdere malen geprezen voor “high-quality advice in a timely manner” en voor het combineren van “extensive knowledge with excellent strategic skills”. Daarenboven noemen cliënten Bert een “very practical and a good communicator”, en Chambers zegt dat Bert’ s cliënten “full of praise” zijn over zijn “extensive knowledge base with excellent strategic and operational planning skills in order to comprehensively deal with issues”.

Bert studeerde af als licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Leuven. Hij volgde International Business aan Harvard University en behaalde hij een postgraduaat in European Business Law aan de Université de Paris V.

Bert startte zijn carrière in Brussel als jurist in het advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom. Later dat jaar legde hij de eed af als advocaat en vervoegde hij LeBoeuf, Lamb, Green & MacRae. In 2007 werd hij Managing Partner van het Brussels kantoor van Lorenz. In 2016 vervoegde hij Kelley, Drye & Warren als vennoot in het kantoor te Brussel. In 2018 startte hij als vennoot bij Monard Law.

Hij geeft lezingen en publiceert regelmatig over zaken gerelateerd aan arbeidsrecht en internationaal recht. Hij is lid van het American Bar Association, de European Employment Law Society, de UK Employment Law Society en de Belgian Royal Institute for International Relations.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.