Partner

Christiaan Barbier

  • Advocaat fiscaal recht
  • Bijzondere expertise financieel-economische misdrijven
  • Collega sinds 2003
Lees meer

Christiaan Barbier legt zich hoofdzakelijk toe op het voeren van procedures (zowel administratieve als gerechtelijke) in alle domeinen van het fiscaal recht. Daarnaast heeft hij een bijzondere expertise ontwikkeld bij de behandeling van financieel-economische misdrijven, waarbij hij zowel ondernemingen als natuurlijke personen adviseert en bijstaat bij hun verdediging in strafzaken.

Christiaan Barbier behandelt al meer dan 30 jaar complexe belastingzaken en zaken betreffende witteboordencriminaliteit, zoals belastingfraude, BTW-fraude en douane- en accijnsfraude, witwaspraktijken, misbruik van vennootschapsgoederen, subsidiefraude, corruptie, en andere vormen van vermogensrechtelijke misdrijven. Hij heeft bijzondere expertise in onderhandelingen/schikkingen met de belastingautoriteiten in fraudezaken en in onderhandelingen/schikkingen met gerechtelijke autoriteiten in strafzaken.

Daarnaast legt Christiaan Barbier zich eveneens toe op “compliance” aangelegenheden en fraudepreventie zowel binnen de onderneming, als in de relatie tussen de onderneming en haar klanten (in het bijzonder ter voorkoming van het witwassen van geld).

Bij de behandeling van zijn dossiers koppelt Christiaan Barbier een doorgedreven juridische kennis aan een zeer grondige (feitelijke) dossierkennis en een hands-on aanpak in nauw overleg met zijn klanten.

Christiaan Barbier heeft een zeer sterke reputatie en is door verschillende (internationale) Law Reviews geprezen als “highly recommendable” (Chambers, Who is Who business crime, Legal 500, waarin hij steevast is opgenomen als “Leading Individual”).

Christiaan Barbier is Licentiaat in de Rechten (Katholieke Universiteit Leuven, 1991), behaalde het diploma “Gegradueerde in de Fiscale Wetenschappen” (Fiscale Hogeschool, Brussel, 1992) en volgde een “Postgraduaat in de Bedrijfskunde” (Katholieke Universiteit Leuven, 1994). Hij trad in 1991 toe tot de balie van Brussel en begon zijn beroepsloopbaan bij het fiscale advocatenkantoor Tournicourt-Vanistendael. In 1997 werd hij advocaat bij Stibbe (1997–1998) en in 1999 maakte hij de overstap naar Loyens. Sedert 2003 is hij vennoot bij Monard Law.

Christiaan Barbier schrijft diverse artikels inzake fiscaal recht in toonaangevende Belgische fiscale tijdschriften en geeft geregeld uiteenzettingen over materies die verband houden met de fiscale procedure en het financieel-economisch strafrecht. Hij is tevens lid van de redactieraad van de Larcier Wetboeken (fiscaal recht).

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.