Monard-D’Hulst versterkt marktpositie met verdere uitbouw kantoor Antwerpen

Antwerpen, 10 november 2011 – Dirk Berckmans en Trees Hendrickx, specialisten in het ondernemingsrecht, vervoegen de Antwerpse vestiging van het advocatenkantoor Monard-D’Hulst en worden er vennoot. Met 5 vestigingen in Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en recent ook Antwerpen, is Monard D’Hulst met meer dan 100 advocaten één van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren in het land.

Dirk Berckmans en Trees Hendrickx hebben respectievelijk 30 en 20 jaar ervaring in het ondernemingsrecht en worden vennoot bij Monard-D’Hulst. In de Antwerpse vestiging van het kantoor zullen zij met hun medewerkers de departementen corporate, commercial en social law verder uitbouwen. Voorheen waren Berckmans en Hendrickx actief bij het advocatenkantoor Laon.

De overstap naar Monard-D’Hulst is voor beiden een logische stap: “De integratie is voor onze cliënten absoluut een goede zaak. De markt eist van juridische adviseurs een sterke specialisatie, maar wenst tegelijkertijd ook een brede kennis en know-how. Het ruime aanbod aan diverse competenties dat binnen Monard-D’Hulst op hoog niveau aanwezig is, vormt een uitermate sterke troef en is ook absoluut een toegevoegde waarde naar snelle en accurate dienstverlening toe. Binnen Monard-D’Hulst kunnen wij de ondernemer niet alleen kwaliteit aanbieden, maar ook zeer kostenefficiënt en resultaatgericht handelen. Zonder daarbij de persoonlijke aanpak uit het oog te verliezen -eveneens een huiskenmerk van Monard-D’Hulst- waaraan we veel belang hechten,” aldus Trees Hendrickx, vennoot bij Monard-D’Hulst.

Berckmans en Hendrickx kunnen zich perfect vinden in de basisfilosofie van Monard-D’Hulst: “Wij fungeren als rechterhand voor ons cliënteel. Die aanpak vinden we ook terug bij Monard-D’Hulst. Vanuit de Antwerpse vestiging van Monard-D’Hulst kunnen wij een kwalitatieve en duurzame band uitbouwen op basis van professionele betrokkenheid. Eén aanspreekpunt zijn voor de cliënt inzake juridische dienstverlening. Met een doeltreffende en oplossingsgerichte aanpak tegen haalbare, lokale tarieven. Een oplossing is immers geen oplossing als de kostprijs ervan niet in verhouding staat tot de economische waarde van het probleem, een factor die in de huidige economische conjunctuur scherp in de gaten wordt gehouden,” aldus Dirk Berckmans, vennoot bij Monard-D’Hulst.

Met de toetreding van het team van Berckmans en Hendrickx krijgt de Antwerpse vestiging van Monard-D’Hulst extra slagkracht. “We tonen aan dat we een sterke speler op de markt zijn, lokaal, nationaal en internationaal. Cliënten zijn op zoek naar één vertrouwd aanspreekpunt voor een one-stop-shop en juridische service op maat van de ondernemer. Van juridisch adviseur zijn wij geëvolueerd naar een juridische businesspartner. Ons cliënteel zoekt hoge kwaliteit maar niet tegen internationale tarieven. De komst van het team van Dirk Berckmans en Trees Hendrickx als een sterk gespecialiseerd team binnen onze vakgroep ondernemingsrecht past perfect in deze filosofie. Met meer dan 100 advocaten beschikken wij over een solide, kritische massa die Monard-D’Hulst in de positie stelt om de boeiende uitdagingen in deze groeiende markt blijvend het hoofd te bieden,” besluit Erik Monard, vennoot bij Monard-D’Hulst.

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.