ML Day – Teambuilding in coronatijden – start nieuw gerechtelijk jaar

ML Day – Teambuilding in coronatijden – start nieuw gerechtelijk jaar

De laatste vrijdag van augustus, geeft Monard Law traditiegetrouw het startschot voor het nieuwe gerechtelijke jaar. Mekaar terug zien na de vakantieperiode, verwelkomen van onze 12 nieuwe collega’s, vieren van de promoties van 12 Monard Law’ers en vooral verbinden rond onze Mission Statement en de beloften die we maken aan onze klanten en aan onze medewerkers.

28 augustus 2020 was het opnieuw zover. Dit jaar weliswaar in digitale vorm. En hoewel het spannend afwachten was of plenaire gedeelten en break-outs vlot kunnen georganiseerd worden digitaal, moeten we toegeven dat ook deze editie zijn doel niet gemist heeft.

Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan samenwerken en wat daarvoor nodig is binnen gezonde teams. Samenwerken zal altijd belangrijk blijven in een wereld die verder specialiseert en waar het onmogelijk is voor één individu om alles te kennen en te kunnen. Samenwerken niet alleen intern maar ook met onze klanten en met externe partners, zoals je reeds eerder kon lezen in voorgaande artikels.

Het thema voor de teambuilding ging over hoe we Monard Law verder wendbaar kunnen maken in deze complexer wordende wereld en hoe elk van onze teamleden daar een rol in kan opnemen. Durven buiten je comfortzone treden en durven vernieuwen, verder digitaliseren, nieuwe werkvormen aannemen,… Alleen organisaties die de vinger aan de pols houden bij hun klanten en medewerkers, maar die ook voldoende flexibiliteit hebben ingebouwd, zullen snel kunnen reageren op veranderingen.

Corona heeft des te meer aangetoond dat snel en soepel inspelen cruciaal is. Ook in de advocatuur. Met 140 medewerkers die allemaal hun voelsprieten uitsteken en monitoren wat er rondom ons gebeurt, die durven het nodige leiderschap opnemen om suggesties te doen en veranderingen in gang te steken, blijven we verder werken aan het Monard Law van de toekomst. Op die manier kunnen we de beloften waarmaken aan onze klanten én aan onze medewerkers.

“Belofte aan klanten: We werken met een hart voor onze klanten. We willen hen op alle mogelijke manieren adviseren, bijstaan en ontzorgen. We kennen natuurlijk als geen ander ons vak, maar we zijn meer: wij zijn een compagnon de route, die meedenkt met de klant, die vooruitkijkt, leidt en inspireert. We gaan altijd tot het uiterste en werken grondig, snel en eerlijk naar een oplossing toe. En we denken altijd in de eerste plaats aan de klant.”

“Belofte aan medewerkers: Voor jullie, onze medewerkers, willen we een thuis zijn, waar je in alle vrijheid mag groeien en ondernemen, zonder aan je lot te worden overgelaten. Een plek waar je jouw talenten en passies kan verbinden met collega’s en klanten. Een plek waar je kan praten en luisteren, leren en helpen, waar je kan inspireren en floreren. Monard Law wil een superfijne plek zijn, waar je graag bent en waar je altijd welkom bent. Een plek die je nog beter maakt.”

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.