CEO Karen Braeckmans van Monard Law zonder toga voor de klas

CEO Karen Braeckmans van Monard Law zonder toga voor de klas

CEO Karen Braeckmans van het Belgische advocatenkantoor Monard Law staat maandag 22 januari voor de klas in het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht. Dat doet ze in het kader van het project ‘Ondernemers voor de Klas’, een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).

Voor de laatstejaars van het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht start de week op een atypische manier. Gedurende 2 uur zal Karen Braeckmans, CEO van Monard Law haar ervaringen als vrouwelijke CEO en ondernemer met hen delen.

Met een belangrijke studie-of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen : wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Wat mag je verwachten indien je kiest voor een juridische studierichting ? Vandaag kunnen ze al die vragen rechtstreeks stellen aan onderneemster Karen Braeckmans.

Van 15 januari t.e.m. 9 maart 2018 vindt een nieuwe editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen. Vorig jaar gaven 360 ondernemers meer dan 650 gastlessen voor hun rekening.

Karen Braeckmans : “Ik vind dit initiatief van Vlajo ontzettend belangrijk. Met mijn bijdrage wil ik jonge mensen vooral inspireren en aanmoedigen om hun talenten ten volle te benutten. Het is ook een unieke kans voor de leerlingen om op een ontspannen manier vragen te stellen over ondernemen.

Ik heb zelf ook bijzonder profiel en dat helpt om een aantal clichés te doorbreken die toch nog leven bij heel veel jongeren. Ik ben een vrouwelijke CEO én moeder, ik ben geen advocaat en toch leid ik een groot advocatenkantoor, ik ruilde een eigen onderneming in voor een job in een groot bedrijf… Ik hoop dat mijn eigen parcours jongeren zal inspireren om te durven kiezen.”

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.