Partner

Louis Verstraeten

  • Advocaat ondernemingsrecht en insolventierecht
  • Collega sinds 2023
Lees meer

Louis Verstraeten adviseert en begeleidt bedrijven bij het aangaan of beëindigen van handelscontracten en bij handelsgeschillen voor alle Belgische rechtbanken (in het Nederlands, Frans en Duits) en voor arbitrageinstellingen (in het Engels). Met zijn talenkennis en netwerk aan buitenlandse advocaten werkt hij vaak in grensoverschrijdende dossiers voor binnen- en buitenlandse cliënten in alle economische sectoren, met een voorkeur voor industrie en logistiek. Hij heeft ervaring in aansprakelijkheidsdossiers en kan cliënten in technische discussies met gerechtsdeskundigen bijstaan.

Louis heeft zich in het insolventierecht gespecialiseerd en adviseert zijn cliënten over alle aspecten van het insolventierisico, zowel aan schuldeiser- als aan schuldenaarszijde. Hij adviseert en begeleidt middelgrote ondernemingen in moeilijkheden bij hun reorganisatie. Dit kan een minnelijke, besloten, of gerechtelijke reorganisatie zijn. Hij wordt regelmatig als curator aangesteld door de Ondernemingsrechtbank Antwerpen. Internationale insolventiedossiers zijn voor hem de bekroning van zijn specialisatie.

Louis heeft ervaring in het invorderen van minder eenvoudige schuldvorderingen, al dan niet door het leggen van bewarend of uitvoerend beslag.

Cliënten getuigenin de Legal500 Directory: “Excellent client service, always available” – “an impressive lawyer and crisis manager who always knows what to do and say to calm things down” – “His advice is accurate and does not only cover legal matters, but also market insights and strategic issues” – “always delivers exceptional legal work” – “has a very pragmatic, down to earth approach, is solution-oriented and able to sucessfully navigate through complex files”.

 

Download hier Louis zijn cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.