Lawyer - Senior Associate

Charlotte De Muynck

  • Advocaat en erkend bemiddelaar burgerlijke- en handelsgeschillen
  • Arbiter (CEPANI)
  • Docent NEW DEAL ACADEMY
Lees meer

Charlotte De Muynck is advocaat sinds 2007 en gespecialiseerd in burgerlijke- en handelsgeschillen. Charlotte is actief zowel als advocaat in procedures voor de rechtbank, als in bemiddeling en in arbitrage. Zij focust op nationale en internationale handelsgeschillen, contractenrecht, aansprakelijkheidsgeschillen (desgevallend met gerechtsexpertise), productaansprakelijkheid, alsook beslag- en executierecht.

In 2006 studeerde Charlotte af aan de Universiteit van Gent. Haar laatste jaar studeerde zij aan de Université de Fribourg in Zwitserland. In 2007 behaalde zij een Post-Masters diploma in General Management aan de Vlerick Management School in Leuven.

Na haar Post-Masters, begon Charlotte in 2007 als advocaat aan de balie Brussel bij het internationaal advocatenkantoor NautaDutilh te Brussel. In 2020 vervoegde zij Monard Law te Gent en sloot zich aan bij de balie Gent.

Charlotte is sedert 2012 door de Federale Bemiddelingscommissie erkend als bemiddelaar. In 2013 volgde Charlotte bijkomende de opleiding Mediation & Negotiations aan de Harvard Law School in Boston. Charlotte is actief in bemiddeling, zowel als erkend bemiddelaar en als raadsman. Sedert 2014 treedt Charlotte ook op als arbiter in nationale en internationale conflicten. Zij is lid van bMediation en van CEPANI.

Sedert 2015 is Charlotte docent in de basis- en specifieke opleidingen in bemiddeling en onderhandelingen bij bMediation en sedert 2021 bij New Deal Academy (https://www.newdeal.academy). Deze opleidingen zijn erkend door de Federale Bemiddelingscommissie en richten zich tot iedereen, ongeacht zijn/haar beroepsactiviteiten, zoals o.m. ondernemers & managers, bedrijfsleiders, bedrijfsjuristen, advocaten, vrije beroepen, consultants, vastgoedmakelaars, ingenieurs, HR-verantwoordelijken, psychologen, e.a.

Charlotte is regelmatig spreker op seminaries over procesrecht, beslagrecht, bemiddeling en onderhandelingen en werkt ook aan publicaties in deze materies.

 

Download hier Charlotte haar cv.

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.