Monard Law joined by Buyle

Jean-Pierre Buyle en het Banking & Finance team van Buyle Legal treden toe tot Monard Law

Brussel, 24 maart 2023 – Monard Law, één van de grootste onafhankelijke Belgische advocatenkantoren met vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Gent en Lommel, verwelkomt de versterking van Jean-Pierre Buyle, André-Pierre André-Dumont, Laurent Cloquet en het Banking & Finance team van Buyle Legal. Met deze integratie positioneert Monard Law zich stevig in de top 5 van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren in België, na een periode van aanhoudende groei. Met deze nieuwe stap positioneert Monard Law zich als een meertalig kantoor met een volledig dienstenaanbod, op het gebied van geschillen en alternatieve beslechting, advies en transacties.

“Tegenwoordig zien we dat het middensegment binnen de Belgische advocatuur aan het verdwijnen is. De integratie van onze kantoren past binnen die trend”, legt Karen Braeckmans, CEO van Monard Law, uit. “Op enkele kleine, gespecialiseerde kantoren na, blijven er vooral nog grote spelers over. Monard Law vervoegt zich nu bij deze groep.”

“Door zijn krachten te bundelen met het talent van Buyle versterkt Monard Law zijn dienstenaanbod. Jean-Pierre Buyle en het Banking & Finance team van Buyle Legal brengen diepgaande kennis van het financieel recht en jarenlange ervaring in dit domein mee. Ons Banking & Finance team wordt één van de grootste en meest competitieve in België”, vervolgt Karen Braeckmans. “Daardoor bieden wij onze cliënten nu een volledig gamma van diensten aan en vergroten we de mogelijkheid om ons cliënteel te laten groeien. We versterken dus niet alleen onze positie als toonaangevend Belgisch advocatenkantoor, maar we blijven ook een volledig onafhankelijke nationale speler.” 

 

Monard Law positioneert zich als volwaardige Belgische speler

Met deze integratie behouden beide kantoren hun Belgisch statuut. Bovendien is Monard Law dankzij de taalkundige en culturele complementariteit nu een nationaal, meertalig advocatenkantoor dat zijn diensten voornamelijk aanbiedt aan de Belgische en internationale zakenwereld.

Hoewel het een onafhankelijke nationale speler blijft, laat deze integratie het kantoor ook toe zijn diensten te optimaliseren en zijn netwerk van internationale partners uit te breiden, waaronder ook zijn Franstalige netwerk.

 

Een pionier in innovatie

In 2021 ging Monard Law een samenwerking aan met een toonaangevende Belgische digitale bank. Deze samenwerking liet hen toe om ondernemers, via het online platform van de bank, op een snelle en handige manier juridisch advies te bezorgen. Door een digitaal alternatief aan te bieden voor hun diensten, speelden ze slim in op de moderne zakenwereld, die zich steeds vaker digitaal organiseert.

Het kantoor is altijd innovatief ingesteld geweest en zal dat ook in de toekomst blijven. Door blijvend te investeren in nieuwe middelen en tools, blijft Monard Law mee met nieuwe trends. Dankzij de integratie van Jean-Pierre Buyle en het Banking & Finance team van Buyle Legal kan Monard Law bovendien meer investeren in recente ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie, databases, enz.

Monard Law is er ook trots op om een voortrekkersrol in te nemen op het vlak van people management. Hoewel thuiswerken in de advocatuur (nog steeds) eerder de uitzondering dan de regel is, heeft Monard Law het wel volledig omarmd. Bovendien is het kantoor ook van plan zijn cliënten ondersteuning vanop afstand aan te bieden, in navolging van zijn online diensten voor ondernemers.

Jean-Pierre Buyle: “We zijn allemaal erg enthousiast over onze toetreding tot Monard Law. Samen beschikken we over een brede en aanvullende expertise. Ons team brengt in deze samenwerking een diepgaande kennis van juridische innovaties, zoals ESG en duurzame financiering, klokkenluiderswetgeving, FinTechs, cryptomunten, en ook actuele Europese ontwikkelingen zoals de wetgeving over het embargo tegen Rusland.”

Karen Braeckmans: “Wij verwelkomen Jean-Pierre Buyle en het Banking & Finance van Buyle Legal met veel enthousiasme. Door onze kennis en talenten te delen tillen we de dienstverlening aan al onze cliënten naar een hoger niveau.”

 

Lees het artikel in De Tijd: https://www.tijd.be/ondernemen/diensten/advocatenkantoor-monard-law-mikt-op-meer-bankenklanten/10455843.html

Lees het artikel in Het Belang van Limburg: Monard Law zet belangrijke stap op franstalige markt (Bedrijven) | Het Belang van Limburg (hbvl.be)

Lees het artikel in Made in Limburg: Monard stelt nu ook de wetten in Wallonië – Made in (made-in.be)

Lees het artikel in de L’Echo: https://www.lecho.be/economie-politique/belgique/general/jean-pierre-buyle-rejoint-un-cabinet-d-avocats-neerlandophone/10455922.html

Lees het artikel in Trends

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.