Lawyer - Senior Associate

Pieter-Jan Desmit

  • Advocaat arbeidsrecht en sociaal recht
  • Sinds 2015 lid van de Limburgse balie
Lees meer

Pieter-Jan Desmit is gespecialiseerd in het sociaal recht in al zijn facetten, met een nadruk op het arbeidsrecht.

Pieter-Jan studeerde in 2014 af als Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Daarna voltooide Pieter-Jan cum laude een bijkomende masteropleiding in het sociaal recht aan de Université Libre de Bruxelles.

Pieter-Jan heeft de voorbije jaren verschillende publicaties verzorgd en maakte deel uit het van de redactieraad van het Sportrecht Journaal. Daarnaast was hij tussen 2016 en 2018 lector bij Syntra voor de campus Hasselt en Brussel. Pieter-Jan heeft gedurende zijn loopbaan ook meermaals gesproken tijdens seminaries.

Pieter-Jan is lid van de balie Limburg en vervulde tussen 2015 en 2018 zijn baliestage bij Monard Law. Tussen 2018 en 2020 maakte hij deel uit van het advocatenkantoor Mploy Advocaten Sociaal Recht. Sinds september 2020 maakt Pieter-Jan opnieuw deel uit van het team sociaal recht bij Monard Law. Pieter-Jan legt zich als advocaat toe op zowel adviesdossiers waarin voornamelijk werkgevers worden geadviseerd over de toepassing van de sociale wetgeving in de brede zin als op procedurele dossiers.

Publicaties

 

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.