Counsel

Frédéric Dopagne

  • Advocaat diplomatiek recht
  • Adviseert en vertegenwoordigt soevereine staten
  • Docent UCL
Lees meer

Frédéric Dopagne adviseert en vertegenwoordigt Staten, internationale organisaties en hun respectieve organen en gemachtigden in een brede waaier van kwesties van internationaal publiekrecht. Hij heeft een bijzondere ervaring opgedaan in diplomatiek recht, het recht inzake de staatsimmuniteit en de voorrechten en immuniteiten van internationale instellingen. Hij adviseert zijn cliënten ook regelmatig over zaken die verband houden met het internationale en Europese ambtenarenrecht, de internationale sancties en de beperkende maatregelen van de EU, het verdragenrecht of de verantwoordelijkheid van Staten en internationale organisaties.

Naast zijn beroepspraktijk bij Monard Law is Frédéric professor aan de Universiteit van Louvain (UCLouvain), waar hij voornamelijk diplomatiek recht, immuniteitsrecht en het recht van internationale organisaties doceert, en waar hij momenteel directeur is van de Master of Specialisation in International Law. Frédéric is ook gastdocent aan de Universiteit van Luik. Hij heeft gepubliceerd en lezingen gegeven over diverse onderwerpen van internationaal publiekrecht en institutioneel recht van de Europese Unie (klik hier voor een selectie van de publicaties).

Hij is momenteel secretaris-generaal van de Belgische Vereniging voor Internationaal Recht en lid van de respectievelijke redacties van het Belgian Journal of International Law en Oxford International Organizations.

Frédéric behaalde zijn rechten diploma aan de Université de Louvain (UCL) in 2000 en een LL.M. aan de Université de Bruxelles (ULB). In 2008 behaalde hij een doctoraat aan de Université de Louvain (UCL).

 

Ontmoet enkele van onze andere professionals

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.