Steven De Toyer | Fortino Capital

In deze aflevering van On Good Talks, heeft Steven De Troyer (Partner bij Fortino Capital) het onder meer over de Benelux als homogene markt voor B2B Software.

Benelux als homogene markt voor B2B software

OGT: Welkom Steven De Troyer bij On Good Terms, wil je misschien jezelf even voorstellen?

Steven De Troyer: Ik ben Steven De Troyer actief bij Fortino Capital. De voorbije tien jaar ben ik al eigenlijk actief in de investeringswereld. Als ik verder terug ga in de tijd zat ik in de M&A wereld maar ook in de software en ICT sector.

OGT: Jullie zijn eigenlijk in verschillende Europese landen vandaag al actief en goed op weg om een pan-Europese speler te worden. Omgekeerd meen ik te mogen stellen dat de laatste jaren meer en meer buitenlandse investeerders opportuniteiten op de Belgische markt vinden, daar waar de Belgische markt vroeger misschien wat minder aantrekkelijk leek. Is dat ook jouw vaststelling?

Steven De Troyer: Klopt, ik denk dat er heel wat internationale fondsen ook de Benelux onder de loep nemen. Het zou ook niet gezond zijn moesten wij hier alleen actief zijn, dus in die zin is dat ook welkom. Binnen de Benelux hebben we inderdaad ook wel een aantal softwaregerichte investeringsfondsen, maar tot op heden is die markt voldoende groot genoeg en heeft elk zijn eigen insteek of expertise en lukt dat eigenlijk wel voor iedereen.

OGT: Je spreekt over de Benelux, zie je dat ook echt als een zeer gelijkaardige markt? België en Nederland dan vooral? Of is het om vooral toch enige schaal te hebben op die markt?

Steven De Troyer: België heeft nu wel nog zijn eigenheid.  Als je tegen een Nederlands bedrijf over de Benelux zou spreken, dan vinden zij de taalgrens naar Wallonië al heel moeilijk – of toch in vele gevallen. Vanuit Fortino bekijken we dat zeker wel als één markt. Het Nederlandse team is bijvoorbeeld actief om bedrijven uit België te helpen in Nederland voet aan wal te krijgen. En andersom ook: heel veel van de Belgische collega’s zijn actief doorheen Nederland, en die markt binnen het Nederlandstalige gebied is vrij homogeen, ook net omdat wij op die niche zitten van B2B software. Dat zorgt ervoor dat wij kennis meebrengen die inzetbaar is voor Nederlandse én Belgische bedrijven. Of dat nu Wallonië of Vlaanderen is, maakt voor ons geen verschil.

OGT: Je hebt zelf ook met onder meer Odin Software een hele duidelijke stempel gedrukt op een Nederlands bedrijf. Merk je daar een noemenswaardig cultuurverschil? Is het toch even aanpassen? Op je hoede zijn om in Nederland zaken te doen als Vlaming of Belg?

Steven De Troyer: Goh, is het anders? Misschien een beetje, directer in omgang, maar het hangt echt van persoon tot persoon en van ondernemer tot ondernemer af. Ik vind het een vrij homogene markt om in actief te zijn.

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.